Barcode verificatie en training

Waarom is de kwaliteit van uw barcode zo belangrijk? 

Verificatie is een techniek waarmee de kwaliteit van barcodesymbolen wordt beoordeeld volgens de internationaal geldende ISO CEN/ANSI standaard. Met behulp van verificatie-apparatuur kan een indruk worden gekregen van de mate waarin een barcode 'scanbaar' is. Verificatie is dus iets anders dan scannen. Het is volwaardig risico management.

Verificatie is vooral nuttig voor de kwaliteitsbewaking van het druk- of printproces. Daarnaast kan gecontroleerd worden of de kwaliteit van de barcode beinvloed wordt door eventuele nabewerkingen zoals bijvoorbeeld een coating, laminaat of folie. Het afkeuren van een barcode kan verschillende oorzaken hebben zoals:

  •  een slecht onderhouden printer
  •  de verkeerde printerinstellingen
  •  een vuile printkop
  •  de combinatie van papier en lint of inkt
  •  de kleurencombinatie
  •  onvoldoende witruimte rondom de barcode

Bij het scannen wordt alleen de inhoud van de barcode gelezen. De daadwerkelijke meting vindt plaats met behulp van een verificatieapparaat, ook wel een verifier genoemd. Verifiers zien een barcode op dezelfde wijze als een scanner. De werking is gebaseerd op de reflectie van licht, dat door de verifier wordt uitgezonden. Dit licht, dat een rode kleur heeft, wordt door de barcode gereflecteerd en weer door de verifier opgevangen. Niet al het licht wordt echter teruggekaatst. De donkere strepen in de barcode absorberen een groot deel van het ontvangen licht, terwijl de spaties vrijwel al het licht reflecteren. Hierdoor ontstaat een reflectiepatroon met pieken en dalen. 

Voor meer informatie kunt u HIER contact met ons opnemen.Scroll