Op maandag 29 Mei 2023 2e Pinksterdag is AIS-Scanology gesloten.  

 

 

 

Kalibratie en preventief onderhoud

Steeds meer bedrijven stellen al enige tijd hoge eisen aan de kwaliteit van de gebruikte barcodes, en refereren hierbij aan de ISO CEN/ANSI eisen. Vooral in de huidige economische situatie, is dit een bijzonder belangrijk onderdeel in het Risk Management van de bedrijven.

Kalibratie & Preventief Onderhoud:

AIS-Scanology zal (d.m.v. haar, door onze fabrikanten geautoriseerde, technische service afdeling) de verificatie apparatuur nazien op gebreken en volgens fabrieksstandaard kalibreren en preventief onderhouden (o.a. schoonmaken, afstellen, testen). Hierbij zal de unit geheel nagekeken en schoongemaakt worden en vervolgens zal een er een fabriekskalibratie plaatsvinden. Hierbij zullen de LED's / laser engine en het systeem een volledige check ondergaan. De meetresultaten worden vergeleken met de Calibration Conformance Standard Test Card van Applied Images. Bij goedkeuring zullen wij een kalibratiecertificaat uitgeven per gecontroleerde verifier. Deze kunt u bij klanten audits overleggen.

Tijdens bovenstaand onderhoud zal ook de Calibration Sheet worden gecontroleerd op conformiteit en juistheid. Indien van toepassing zal deze worden vervangen. Indien dit het geval is, zult u hierover worden geïnformeerd. Volgens opgave van Applied Images en de fabrikant zou de Calibration Sheet elke 2 jaar vervangen moeten worden om een juiste kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

Dit jaarlijks terug kerende Calibratie & Preventief onderhoud wordt door de fabrikant en door AIS-Scanology ten zeerste aanbevolen. Dit om de betrouwbaarheid van de verificatie apparatuur te kunnen blijven garanderen.


Activiteiten:

  • Controle mainboard
  • Controle LED's / Laser
  • Controle optics
  • Cleaning en testing
  • Reset & factory calibration
  • Controle Calibrated Conformance Standard Test Card
  • Installatie laatste software versie mits mogelijk.


Scroll