Veel gestelde vragen ISBN

Wat is een barcode:
Barcodes zijn een middel tot identificatie van een product of proces. Een ISBN-barcode is een vertaling van cijfers van het ISBN in de vorm van streepjes en spaties. Voor elke unieke uitgave geldt een andere unieke ISBN-barcode.

Welke gegevens heb ik nodig voor het bestellen van een barcode:
ISBN, type druk- en/of printproces, vergrotingsfactor van de barcode.

Kan ik mijn barcode in alle kleuren laten maken:
De kleur van de barcode kan bijvoorbeeld nooit rood zijn. Dit omdat de scanner met rood licht leest. Verder hangt het af van de kleur van de achtergrond. De meest voorkomende barcode kleur is zwart, maar niet elke achtergrond kleur is mogelijk. Er moet namelijk voldoende contrast zijn tussen de donkere strepen en de lichtere achtergrond van de barcode. Voor specifieke vragen over welke combinaties wel mogelijk zijn en welke niet, kunt u contact met ons opnemen.

Waarom een barcode bestellen:
Een juiste kwaliteit barcode kan veel geld besparen op claim-, herstel- en faalkosten inzake vertragingen in het distributie proces. Hierdoor stellen retailers, distributeurs en uitgevers steeds vaker hoge eisen aan de leesbaarheid van de gebruikte barcodes en refereren hierbij aan de kwaliteitseisen van ISO CEN/ANSI. Wanneer u bij AIS-Scanology een barcode aanvraagt bent u verzekerd van een kwaliteit die aan deze eisen voldoet.

Ben ik verplicht een barcode te bestellen:
In nagenoeg alle gevallen zal de distributeur een barcode verlangen. Indien een barcode onverhoopt ontbreekt of niet leesbaar is, zal de distributeur in veel gevallen extra kosten in rekening brengen. Dit zijn o.a. kosten voor het (laten) aanbrengen van een etiket met een ISBN-barcode. Indien u zelf zorg draagt voor de distributie is een barcode mogelijk niet nodig.

Positie van de barcode:
De plaats van de barcode kan de effectiviteit waarmee gescand wordt beïnvloeden. De plaats van de barcode is daarom zoveel mogelijk gestandaardiseerd. De barcode dient bij voorkeur rechtsonder op de achterzijde van het boek geplaatst te worden.

Waar kan ik een ISBN-barcode aanvragen:
AIS-Scanology is gespecialiseerd in barcodekwaliteitszorg als onderdeel van risico management tijdens het print- en scanproces.

Prijs en levertijd van een ISBN-barcode:
Levertijd is maximaal 1 werkdag. Een ISBN-barcode kost EUR 95,- (excl. BTW).
Uw digitale barcode zal als EPS document (toepasbaar voor Windows en Mac) worden toegestuurd per e-mail.Scroll