Op maandag 29 Mei 2023 2e Pinksterdag is AIS-Scanology gesloten.  

 

 

 

FAQ Label Printers

Thermal Transfer:
Een thermische printer is een printer die door warmte inkt in vaste vorm versmelt op het printmateriaal. Thermal transfer printers worden veel gebruikt voor het printen van barcodes, labels, prijskaartjes en andere speciale printopdrachten. Er zijn 2 soorten thermal transfer printers: de directe thermal en de thermal transfer printer. 

Direct Thermal
De direct thermal printer print de afdruk doormiddel van het branden van punten op speciaal daarvoor bestemd papier. Direct thermal printers hoeven geen gebruik te maken van printlint. 

De 4 belangrijkste printer kwaliteiten zijn: 

1. Resolutie De resolutie van de printer(bijv.de scherpte van de afdruk op het papier)word meestal gemeten in dots per inch(DPI). De goedkoopste printers hebben een resolutie die net voldoende is, ongeveer 203DPI. Kwaliteitsprinters gebruiken vaak een resolutie tussen de 300 en 600DPI. Daarmee kunnen natuurlijk de hoogste kwaliteits afdrukken worden gemaakt.
 
2. Snelheid Als er veel geprint moet worden is de snelheid van de printer natuurlijk zeer belangrijk. Goedkopere printers printen rond de 2 en 4 inches per seconde. De wat duurdere printers zijn een stuk sneller en printen tussen de 6 en 10 inches per seconde. 
3. Geheugen De meeste printers hebben een klein geheugen, bijvoorbeeld een megabyte. Dit kan nog uitgebreid worden door de gebruiker van de printer. Als een printer meer geheugen heeft is dat handig voor het printen van grote plaatjes of verschillende data van een database of wanneer je te maken hebt met opeenvolgende nummering.

4. Kleur Kleur printen komt niet vaak voor bij het thermal transfer printen, want de meeste thermal transfer labels worden geprint in het zwart/wit. Maar het is wel mogelijk om een kleuren lint te gebruiken, het is wel geadviseerd om een voorgedrukt kleuren label te gebruiken en te printen met zwart lint. 

Voor meer informatie over printers kunt u mailen naar het volgende adres: info@scanology.nl Scroll