Automatisering en Robotica

Machine Vision Systems

Een machine vision systeem is een optisch controle systeem dat bestaat uit hard- en software welke samenwerken met een inspectiecamera. Dit systeem zorgt door middel van camerabeelden voor een optische kwaliteitscontrole. Door een juiste camerabeeld in het geheugen van het systeem in te stellen, wordt een camerabeeld van het te controleren product met het geheugen vergeleken. Zo kunt u oneffenheden en/of defecten tijdens het productieproces detecteren.

Voordelen van Machine Vision Systems:

Defectendetectie: Door middel van een machine vision systeem kunt u een 100% product controle uitvoeren. Hiermee bent u verzekerd van een foutloos eindresultaat.

Kwaliteitverbetering: Door de 100% controle bent u verzekerd van een visuele inspectie met de juiste kwaliteit. Proefdraaien kan worden vervangen door deze controle.

Automatische identificatie: Een machine vision systeem biedt u de mogelijkheid tot een efficiënt gebruik van uw productielijnen door productie apparatuur de mogelijkheid te geven om automatisch uw producten te scannen en identificeren.

Mogelijk in elke productie omgeving: Een machine vision systeem zorgt voor de meest betrouwbare optische kwaliteitscontrole met de toegevoegde voordelen van de mogelijkheid tot inspectie in elke productieomgeving. Zo is zelfs controle mogelijk in ruimtes waar menselijke controle uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk is.

Onderdelen volgen: Machine vision systemen kunnen ook gebruikt worden voor het geautomatiseerd volgen van producten en onderdelen door middel van een 1D of 2D barcode.

Kosten reductie: Machine vision systemen geven een hoge kosten reductie door fouten en oneffenheden in een vroeg stadium van het productieproces te kunnen detecteren.

Machine vision: is een algemene term voor het gebruik van hard- en software in combinatie met camera’s om industriële productielijnen te controleren. Er zijn controlesystemen die enkel gebruik maken van een computersysteem of juist enkel van een camera. Machine vision systemen zorgen echter voor een compleet geïntegreerd controle systeem, waarbij diverse industriële standaards gebruikt kunnen worden. Machine vision systemen kunnen gezien worden als samenwerking tussen een optisch veld, beeldende verduidelijking, beeld verwerking, data communicatie, software enigineering en machine toepassingen.

NEEM CONTACT MET ONS OP voor meer informatie.Scroll