Op maandag 29 Mei 2023 2e Pinksterdag is AIS-Scanology gesloten.  

 

 

 

Serialisatie

In 2017 moet de gehele farmaceutische industrie in Europa voldoen aan de 'vervalste medicijnen' richtlijn 2011/62/EU. Product serialisatie en de mogelijkheid om serienummers te traceren zal de supply chain beveiligen en de productenstroom betrouwbaarder maken.

Serialisatie is het toekennen van een uniek serienummer per uitgifte eenheid. Dit moet het mogelijk maken om bij uitgifte naar de patiënt het product te kunnen controleren op authenticiteit. Dit unieke nummer, vervat in een 2D barcode, moet uiteindelijk door de gehele keten (van producent tot patiënt) kunnen worden getraceerd via een centraal gereguleerde database.

Serialisatie kent een aantal grote uitdagingen, die gericht zijn op:
• De aanpassing van verpakkingslijnen en automatiseringssystemen
• De aanpassing van de verpakkingen (barcodes, vervalsingspreventie maatregelen)
• De aanpassing van overheidswege verplichte interne documentatie (verpakkingsspecificaties)

AIS-Scanology helpt u graag bij het integreren van serialisatie in uw bedrijf. Het integreren van serialisatie in uw productie houdt in dat verpakkingslijnen uitgerust dienen te worden met Datamatrix etiketteer – en leessystemen. Deze worden door gespecialiseerde software aangestuurd en de gegevens worden in een centrale database opgeslagen.
Wij leveren hiervoor vaste scanners met daaraan gekoppeld de nodige software, die we volledig integreren in uw huidige software. Hierdoor kan rapportering op elk moment uitgevoerd worden; ook een handige tool bij (externe) audits.

Afhankelijk van uw productielijn, de snelheden, het soort codering, de plaats van de barcode, en de plaatsing van de apparatuur in uw lijnen, bepalen wij graag voor u welke scanner of reader het beste past bij uw organisatie.
Ook voor distributeurs hebben wij oplossingen in huis!  

Voor meer informatie kunt u contact  met ons opnemen.Scroll